marți, 20 septembrie 2011

BISCUITI SPIRALATI


Reteta am vazut-o la Teo’s Kitchen si m-am gandit ca i-ar place baietelului meu niste biscuitei frumosi si gustosi.

Avem nevoie de :
- 100 gr. zahar pudra
- 200 gr. faina
- esenta de vanilie, rom
- 150 gr. Unt la temperatura camerei
- 1 ou mare intreg
- 1 lingura cu varf de cacao
- 1 lingura lapte fierbinte
Cum se pregatesc : Se freaca untul spuma cu lapte fierbinte.
                                     
 Separat intr-un vas mic batem oul impreuna cu zaharul pudra
                                     

 apoi turnam amestecul peste spuma de unt si inglobam faina.


                                      
 Impartim coca in 2 parti egale : in una amestecam esenta de vanilie, in cealalta esenta de rom si cacaoa.




                                     

 Cele 2 compozitii se intind pe cate o bucata de folie alimentara adica vom avea 2 foi de dimensiuni egale una alba si una neagra, pe care le suprapunem si apoi le rulam cu grija impreuna cu folia.

 Se dau la rece cel putin o jumatate de ora pentru a se intari aluatul. Apoi se taie  rondele de 1 cm grosime.

Asezam rondelele obtinute in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc potrivit  aprox. 10-15 minute. Cand se aseaza in tava sa se pastreze 1 cm distanta sau mai mult deoarece cresc la copt.
Sunt nemaipomeniti pentru pachetel la servici, la copii la scoala dar si de sarbatori.


2 comentarii:

mm spunea...

Am facut si eu odata, dupa o reteta italiana...Au fost foarte tari, desi in reteta era unt destul de mult, ziceai ca vor fi foarte fragezi...:))))
Ai tai sunt ok se pare...
De frumosi, sunt foarte frumosi!

monaluca spunea...

Ai mei nu sunt tari dar sunt un pic crocanti insa se topesc in gura, ce mai...sunt fragezi asa cum ti-ai fi dorit sa iasa ai tai.