vineri, 8 iulie 2011

PRAJITURA CU ZMEURA


Pentru ca va veni sezonul zmeurei m-am gandit sa postez reteta mea de prajitura cu zmeura, o prajitura fina cu gust dulce-acrisor, racoritoare numai buna de savurat in zilele caniculare ce ne asteapta.
Ingrediente necesare
Pentru blat: 4 oua, 5 linguri zahar, 50 ml ulei, 7 linguri de faina, o jumatate pachetel praf de copt.
Crema: 350 gr. zmeura, 7 linguri zahar tos, 300 ml frisca, 250 gr. branza proaspata de vaci (scursa bine) sau mascarpone, 5 linguri zahar pudra, 2 pachetele zahar vanilinat.
Pentru ornat: un pliculet de tort-gellee de la Dr.Oetker.
La blat, se separa ouale, albusurile se bat bine, se adauga treptat zaharul, apoi se incorporeaza galbenusurile amestecate cu uleiul


 iar la final faina amestecata cu praful de copt.
 Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt

si se coace la foc potrivit aproximativ 35-40 minute.
Crema - Zmeura se spala, se pune intr-o cratita cu 7 linguri zahar tos.

Se amesteca pana lasa suc, apoi se lasa sa fiarba la foc mic amestecand continuu aproximativ 10 minute.
Se scurge sucul zmeurei si se pune deoparte (avem nevoie de el pentru ornat)
Se da piureul de zmeura obtinut prin sita (pentru a scapa de seminte) si se lasa deoparte.
Pregatim crema: se mixeaza frisca si se da la rece. Branza se mixeaza si ea pana se face ca o crema, se adauga zaharul pudra si vaniliile, piureul de zmeura apoi se incorporeaza frisca batuta spuma.

Pe blatul racit se pune crema obtinuta si se niveleaza frumos.

Se da la frigider pana poregatim jeleul. Sucul obtinut de la zmeura se amesteca cu un pliculet de tort-gellee Dr.Oetker rosu, se prepara la foc conform instructiunilor de pe plic apoi imediat se pune peste crema (aveti grija ca se intareste rapid).
Se da la rece pentru cel putin 2 ore, apoi se serveste "dupa puteri" cu multa pofta.

4 comentarii:

mm spunea...

Prajitura de sezon...arata minunat! Mai greu e cu zmeura...pun pariu ca e din curtea ta! :))

monaluca spunea...

Marinela nu paria ca ai sa pierzi! Zmeura nu a fost din curtea mea a fost din curtea surorii mele, cat despre felul cum arata ce sa zic? gustul intrece aspectul!

mm spunea...

Recunosc, pierd pariul...doar de jumatate!!! Zmeura a fost ... dintr-o CURTE!!! :)))))))
In ce priveste gustul, nu e loc de dubii...am vazut deja ca retetele tale sunt foarte bune!
Sa stii ca aseara mi-am 'impresionat' niste prieteni cu coronita...reteta pe care am luat-o de la tine...:))) Le-a placut foarte mult!
Asa incat, incet-incet, sper sa ne mai delectam cu bunatati pe care tu le propui! ;) :)

monaluca spunea...

Ma bucur enorm ca musafirilor tai le-a placut reteta de coronita; cat despre alte bunatati vreau sa-ti marturisesc ca in curand voi posta o reteta pe care eu am facut-o de 3 ori in 2 zile, nu spun mai mult te las "sa arzi" de nerabdare