marți, 28 iunie 2011

CORONITA CU CARNE TOCATA



                                                              Reteta Edith's Kitchen
 Cand am vazut reteta la Edith m-am gandit ca prea bine arata ca sa nu fie si foarte buna, asadar m-am hotarat s-o fac si sa v-o impartasesc si voua. Fac o mentiune inca de la inceput: cantitatile sunt pentru 2 bucati, prima coronita am facut-o exact dupa reteta de baza, iar pentru cea de a doua am adaugat putin cascaval si ketchup. Acum dupa ce le-am gustat pe amandoua pot spune ca amandoua sunt bune, insa cea cu ketchup mi-a placut mai mult, deaceea o sa postez foto de la ultima. Ramane sa descoperiti si voi care va place mai mult dupa ce le ve-ti incerca.
Pentru aluat avem nevoie de:
- 300 gr. faina
- 150 gr. unt topit
- 100 ml apa
- 1 ou
- 6 gr. drojdie proaspata (sau 3 gr. drojdie uscata)
- un praf de sare
Umplutura:
- 600 gr. carne tocata
- 2 cepe mijocii
- 1-2 morcovi dati prin razatoare
- gogosar murat taiat cubulete (eu nu am pus)
- 1 ou
- patrunjel verde tocat
- sare si piper
- 2-3 linguri ketchup (in plus fata de reteta originala)
- 50 gr cascaval ras (in plus fata de reteta originala)
- seminte de susan (pentru decor)
Cum se face:
La aluat se amesteca toate ingredientele si daca e nevoie se mai adauga apa.


 Se framanta bine pana rezulta un aluat compact, usor de modelat. Se acopera vasul si se lasa la dospit 1 ora, la loc caldut.
Pentru umplutura, carnea se caleste cu ceapa taiata marunt, cu morcovul ras, sare si piper. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga gogosarul taiat cubulete (eu nu am pus), patrunjelul si oul batut.
Aluatul dospit se imparte in 2 parti egale. Se intinde jumatate din aluat intr-o tava rotunda cu diametrul de 28 cm (poate fi una de pizza),

 apoi se pune ketchup-ul ungand usor cu lingura
asezam jumatate din umplutura pe marginea tavii ajutandu-ne de lingura iar deasupra umpluturii punem cascavalul ras

la mijloc se taie blatul cu cutitul formand astfel 8 triunghiuri
apoi fiecare triunghi se trage spre exterior peste umplutura (spre marginea tavii) si se apasa cu degetul pentru a se lipi.

Se unge cu ou batut, se presara seminte de susan

apoi se da la cuptorul incins pentru 30-40 minute pana se rumeneste frumos. 



Mai jos sunt foto de la coronita fara ketchup si cascaval.



8 comentarii:

mm spunea...

Ce sa zic???!!! Arata nemaipomenit! Suuuuuuper!
Ingredientele ma fac sa cred ca si gustul este la fel!
Felicitari!!! :))

monaluca spunea...

Multumesc Marinela!

mm spunea...

Am facut si eu coronita...:))))
A fost minunata! Aspectuoasa si gustoasa!
A avut mare succes!
Am inlocuit aluatul cu unul fraged pe care il aveam deja pregatit, dar nu cred ca e mare diferenta.
Astept urmatoarele tale retete...:)))))

monaluca spunea...

Marinela ma bucur ca ti-a placut coronita! Te mai astept la mine pe blog!

ana-maria spunea...

arata super! good job

monaluca spunea...

Multumesc Ana-Maria!

Anonim spunea...

mona am vazut foto cu coronita, arata foarte bine si cred ca nu este greu de facut,am sa incerc si eu .

monaluca spunea...

Vali (cred ca tu esti Anonimul) sa stii ca nu este deloc greu de facut, urmezi doar pasii din reteta.