Imi place sa prepar cotletul asa dar si multe alte fripturi pentru ca vinul innobileaza gustul dar si fragezeste carnea.
Avem nevoie de:
- 4-6 fileuri de cotlet
- 70-80 ml vin alb
- 60 ml apa
- 50 gr unt
- 5 linguri de ulei
- sare, piper, boia, putina vegeta
- 1 catel de usturoi
- cateva fire de patrunjel verde proaspat
Se spala carnea si se taie felii de grosimea degetului
crestam usor feliile pe orizontala si pe verticala pe ambele parti
le ungem cu putin unt, le punem in tava unsa cu unt
condimentam si adaugam apa si vinul
acoperim tava si dam la cuptor.
Dupa 30 minute feliile de carne se intorc pe partea cealalta.
Spre sfarsitul prepararii, dupa 60-90 minute de stat la cuptor, se adauga un catel de usturoi taiat marunt si putin patrunjel verde prospat tocat.
Se serveste imediat dupa ce se mai racoreste putin cu garnitura de care doriti voi, noi am preferat cartofi piure (pentru ca-i plac puiului meu foarte mult).
5 comentarii:
bravo, ramona! arata delicios! eu de obicei evit cotletele pt ca mi se par tare uscate, dar o sa incerc reteta ta. ce mai faceti voi? ce mai e nou prin tara/oras?
Arata minunat!
Parca simt deja aroma! :)))))
ana-maria si mie mi se par cotletele uscate dar daca le pragatesc asa sunt tare fragede si buunnee; noutati prin oras nu prea sunt sau cel putin nu stiu eu de ele; te astept pe la mine cand vii in tara
pentru mm : nu numai ca arata minunat dar sunt foarte gustoase; te mai astept la mine pe blog
:)) ok...vin cu placere!
Trimiteți un comentariu