sâmbătă, 14 mai 2011

COTLET DE PORC IN VIN LA CUPTOR

Imi place sa prepar cotletul asa dar si multe alte fripturi pentru ca vinul innobileaza gustul dar si fragezeste carnea.
Avem nevoie de:
- 4-6 fileuri de cotlet
- 70-80 ml vin alb
- 60 ml apa
- 50 gr unt
- 5 linguri de ulei
- sare, piper, boia, putina vegeta
- 1 catel de usturoi
- cateva fire de patrunjel verde proaspat

Se spala carnea si se taie felii de grosimea degetului
crestam usor feliile pe orizontala si pe verticala pe ambele parti

le ungem cu putin unt, le punem in tava unsa cu unt

condimentam si adaugam apa si vinul

acoperim tava si dam la cuptor.
Dupa 30 minute feliile de carne se intorc pe partea cealalta.
Spre sfarsitul prepararii, dupa 60-90 minute de stat la cuptor, se adauga un catel de usturoi taiat marunt si putin patrunjel verde prospat tocat.

Se serveste imediat dupa ce se mai racoreste putin cu garnitura de care doriti voi, noi am preferat cartofi piure (pentru ca-i plac puiului meu foarte mult).

5 comentarii:

ana-maria spunea...

bravo, ramona! arata delicios! eu de obicei evit cotletele pt ca mi se par tare uscate, dar o sa incerc reteta ta. ce mai faceti voi? ce mai e nou prin tara/oras?

mm spunea...

Arata minunat!
Parca simt deja aroma! :)))))

monaluca spunea...

ana-maria si mie mi se par cotletele uscate dar daca le pragatesc asa sunt tare fragede si buunnee; noutati prin oras nu prea sunt sau cel putin nu stiu eu de ele; te astept pe la mine cand vii in tara

monaluca spunea...

pentru mm : nu numai ca arata minunat dar sunt foarte gustoase; te mai astept la mine pe blog

mm spunea...

:)) ok...vin cu placere!