sâmbătă, 12 martie 2011

FRIGARUI DE PUI LA TIGAIE

Ceea ce va propun acum este cu siguranta absolut delicios, noua ne plac foarte mult frigaruile insa nu le fac asa de des pe cat le doresc pentru ca sunt facute la tigaie si nu pe gratar, insa se pot face si la gratar mult mai bine decat in tigaie si mult mai sanatoase. Avem nevoie de:
- un piept de pui
- cateva ciupercute
- 1 ceapa rosie
- ardei verde
- ardei rosu
- cateva bucati de sunca (sau carnaciori)
Pentru marinata:
- suc de lamaie
- sare, piper, boia
- putin sos de soia
"Metoda de tortura":
Spalam pieptul de pui, il taiem cubulete un pic mai mari decat am vrea de obicei
apoi il "usturam" cu suc de lamaie, sare, piper boia si il stropim cu sos de soia
il acoperim si il dam la frigider pentru cateva ore bune sa se "odihneasca". Cand credeti ca e timpul pentru a le gati spalati ciupercile, le curatati si le puneti la fiert pentru cateva minute in apa cu putina sare si vegeta.

Le scoatem pe un servet absorbant si le punem deoparte. Ardeiul verde si cel rosu il taiem bucatele. Curatam si ceapa o taiem si pe ea. Feliem sunca - o taiem si pe ea, si le punem toate deoparte pe un platou. Carnea de pui o "saltam" un pic prin 1 lingura de ulei bine incins pana cand isi schimba culoarea pe toate partile.

Apoi asezam si carnea langa celelalte ingrediente de "tras in teapa".

Luam tepusele de care avem (de bambus sau metalice) si asezam la voia intamplarii si alternand ingredientele "condamnate".

Dupa "chinul indurat" urmeaza sa le mai si torturam in tigaia incinsa si unsa bine cu ulei. Si ca sa fie suferinta deplina le mai si intoarcem pe toate partile pentru a se rumeni frumos.
Si sunt gata pentru a fi servite. Las la latitudinea domniilor voastre daca mai doriti sa le serviti cu ceva pe langa, insa noi le-am preferat simple.
S-aveti spor la bucatarit ca pofta cred si eu ca aveti!

2 comentarii:

Sandra = ) spunea...

Cele facute pe Grill au fost super bune. Mersi Mona !!!!

Pup din Germania
Sandra& Nella

monaluca spunea...

Ma bucur mult ca v-au placut, va mai astept la mine cand mai veniti in Romania, sper sa gasiti retete noi si interesante la mine pe blog.