miercuri, 2 februarie 2011

PRAJITURA CU RAHAT


Aveam de ceva timp pozele pentru aceasta prajitura si m-am gandit ca ar fi bine sa o postez, pentru ca  oricum cineva mi-a cerut reteta si trebuie sa ma tin de cuvant. Pentru aceasta prajitura (care este una din preferatele sotului meu) avem nevoie de:
La blat:
- 4 galbenusuri
- 4 linguri smantana
- 6 linguri zahar
- 2 pliculete zahar vanilinat
- un praf de copt
- 4 linguri ulei
- faina cat cuprinde
Alte ingrediente:
- 4 albusuri
- 3 linguri zahar
- 3 linguri rom
- 8 linguri nuca macinata
- 4 linguri pline dulceata de prune
- 500 gr. rahat
- zahar pudra pentru ornat
Pentru blat se amesteca toate, se framanta bine si aluatul obtinut se imparte in 2 parti. O parte se intinde cu sucitorul si se pune in tava captusita cu hartie de copt.
Cele 4 albusuri se bat spuma tare cu 3 linguri zahar, 1 lingura rom si se adauga 8 linguri nuca macinata.

Peste foaia din tava se pune 4 linguri de dulceata de prune amestecata cu 2 linguri rom.


Peste stratul de dulceata se pune 500 gr. rahat taiat felii.

Peste stratul de rahat se pune compozitia de albusuri cu nuca.
Se intinde uniform iar apoi cealalta parte de aluat se razaleste pe deasupra.

Se da la cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit pentru aproximativ 40 minute sau pana cand se rumeneste frumos pe deasupra.

Se lasa sa se raceasca iar apoi se pudreaza cu zahar pudra sau se stropeste pe ici-colo cu ciocolata topita.
Si o feliuta / sectiune pentru voi, din pacate doar virtuala.

Niciun comentariu: