miercuri, 16 februarie 2011

CREMA DE ZAHAR ARS

Azi va propun o reteta de desert pe cat de simpla pe atat de buna. M-am hotarat sa o postez pentru cineva drag mie, chiar daca poza cu preparatul final nu este "reusita".

Avem nevoie de:
- 1 litru lapte
- 6 oua
- 4 linguri de zahar + 6 linguri pentru caramelizat
- 1 plic zahar vaniliat
- 1 lingura faina sau amidon
Cum se face:
Se pun ouale, zaharul, faina (sau amidonul) intr-un castron si se amesteca cu grija sa nu faca spuma.


 Se toarna laptele caldut si se amesteca.


Separat intr-o cratita se pun 6 linguri de zahar si se caramelizeaza la foc mic. Se rasuceste cratita cu grija astfel incat caramelul sa "tapeteze" peretii.




Se toarna cu grija amestecul de oua si lapte, se baga la cuptor la foc mic timp de aproximativ 25-30 minute.

Se face testul cu scobitoarea, adica se inteapa crema cu o scobitoare si daca aceasta este curata inseamna ca este gata crema.
Se lasa sa se raceasca bine si se serveste alaturi de putin sirop .

2 comentarii:

Anonim spunea...

Prajitura nu se mananca din cratita, cum rezulta din reteta, ci se rastoarna pe un platou adecvat, dupa ce s-a racit.

monaluca spunea...

Asa este, iti dau dreptate, dar ma gandesc ca, daca stim sa citim blogguri putem sa intuim anumite lucruri, ca doar nu suntem "la gradinita".