miercuri, 19 ianuarie 2011

RULOURI DIN PIEPT DE PUI


Asa cum am promis revin cu o reteta foarte apreciata de familia mea rulouri din piept de pui pe care le fac aproape intotdeauana de sarbatori si nu numai. Avem nevoie de urmat. ingrediente (pentru a obtine 4-5 bucati):

- un piept de pui mare
- 2-3 oua
- faina alba de grau
- sare, piper, putin delikat sau vegeta
- 4-5 felii subtiri de sunca sau muschi tiganesc
- cateva felii de ardei rosu, cateva felii de ardei verde
- cateva felii de branza telemea sau cascaval (atentie la cascaval ca acesta in momentul prajirii ruloului se topeste in interior)
- ulei pentru prajit
Cum se face: Se taie carnea de pui ca pentru snitele insa mai subtire
se bate putin insa nu mult pentru ca exista riscul de a se rupe carnea de pui, se presara cu putina sare, se aseaza o felie de sunca sau muschi tiganesc, iar la mijloc se pune o felie de telemea/cascaval si ardei rosu/verde.

Se ruleaza bine (eu in poza de sus aveam 2 rulouri de facut) si se pun deoparte. La fel procedam si cu restul de carne, le punem in asteptare pe o farfurie
Intre timp batem ouale cu putina sare, piper, vegeta, adaugam 2-3 linguri faina, iar separat in alta farfurie punem niste faina. Dam rulourile intai prin faina apoi prin compozitia de ou batut

iar pe urma le punem la prajit in uleiul incins.

Se intorc pe toate partile pana se rumenesc frumos apoi le scoatem pe prosop de hartie absorbanta.

Si cam asta e. Sunt foarte bune dar si frumoase la sectiune

Aici le-am avut impreuna cu ciupercute pane, reteta pe care am s-o postez in curand.

Niciun comentariu: