sâmbătă, 27 martie 2010

RULADA TROPICALA CU COCOS

Aceasta rulada este potrivita pentru ocazii festive dar si pentru sarbatori, de aceea m-am gandit ca ar arata bine pe langa alte prajiturele de pe masa de Pasti. Este pur si simplu delicioasa, este cea mai buna rulada-desert pe care am mancat-o vreodata, este suculenta, moale si cremoasa, se topeste in gura. Dar mai bine sa va spun de ce aveti nevoie:
                                     
Pentru blat:
- 4 oua
- 100 gr. zahar
- 100 gr. nuci macinate sau migdale macinate
- 1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
- 200 ml frisca lichida
- 200 gr. ciocolata alba
- 50 gr. nuca de cocos
- 2 linguri lapte sau 1 lingura smantana dulce lichida
Pentru glazura:
- 100 gr. ciocolata neagra
- 3 linguri ulei
Cum se face: La blat, galbenusurile se amesteca cu 50 gr. zahar, pana cand isi dubleaza volumul, si se adauga nuca macinata amestecata dinainte cu praful de copt.
                                       
                                        
Albusurile se bat spuma cu cealalta jumatate din zahar si cand bezeaua sta bat se amesteca cu compozitia de
galbenusuri.
                                       
Se pune compozitia in tava captusita cu hartie de copt si se coace pana cand se rumeneste (aprox. 15 minute la 170-180 grade). Eu am folosit aici tava de aragaz cu dimensiuni 32/30 cm.  
                                       
Doresc sa fac o mentiune: dupa ce scoateti blatul de la cuptor il lasati sa se raceasca fara sa-l inveliti in prosop umed deoarece acesta este moale.
Crema: Ciocolata alba se razuieste (eu am folosit un cutit) si asta pentru ca sa se topeasca uniform
                                       
si apoi se pune la topit intr-o cratita in care am pus cele 2 linguri de lapte (Atentie! Nu trebuie sa fiarba.)
                                       
Cand este topita ciocolata se adauga si nuca de cocos.
                                        
Se amesteca bine pentru a se intrepatrunde aromele, se ia de pe foc si se lasa la racit.
Frisca se pune intr-un vas si se mixeaza
                                        
Dupa ce s-a racit compozitia de ciocolata se adauga in frisca batuta si se amesteca usor cu mixerul.
                                         
 Crema obtinuta se intinde uniform pe blatul racit apoi se ruleaza strans ca pe un cozonac.
                                         

                                          
Se topeste ciocolata neagra cu cele 3 linguri de ulei si se orneaza rulada in strat subtire.
                                        
                    Se da la frigider iar cand se serveste se taie cu un cutit cald pentru a nu strica glazura.
                                         
         Si pentru voi 2 felii absolut apetisante. S-aveti pofta!
Probabil ca saptamana aceasta care vine voi fi foarte ocupata de aceea doresc sa va urez inca de pe acum sa aveti Sarbatori Pascale linistite si sa fim Sanatosi! 

Niciun comentariu: