miercuri, 17 martie 2010

PRAJITURA CREME A LA CREME

Reteta pe care v-o propun azi este o prajitura cremoasa (de unde si numele ei) care are un gust remarcabil.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
                                      
Pentru blat:
- 9 oua
- 9 linguri de zahar
- 1 si ½ plic Crème Olé de la Dr.Oetker cu gust de ciocolata ( 126 gr )
Crema
- 400 ml smantana dulce
- 400 ml lapte rece
- 2 plicuri Crème Olé de vanilie
Glazura
- 3 linguri apa
- 3 linguri zahar
- 150 gr ciocolata de lapte Milka sau Poiana
- 150 gr unt gras sau margarina pentru prajituri
Doresc sa precizez: cantitatile sunt pentru tava mare de aragaz (a mea are 30/32 cm)
Cum se face:
Blatul
Se separa ouale, albusul se bate spuma si se adauga cate 2 linguri de zahar, treptat pana incorporam cele 9 linguri de zahar si bezeaua sta bat. Se adauga cate un galbenus, amestecam incet, pana se termina toate galbenusurile. 
Se adauga apoi praful Crème Olé de ciocolata care se incorporeaza in albus treptat amestecand usor.

Se rastoarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza usor.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade circa 25 min. Se verifica cu scobitoarea. Asa arata blatul copt:

Blatul se poate lasa in tava sau se transfera pe un platou dupa ce am dezlipit hartia de copt.
Crema
Se pun toate ingredientele in vasul robotului si se mixeaza bine o sa vedeti ca se intareste rapid.

Crema se pune pe blatul rece si se intinde cat mai uniform. Se da la frigider.

Glazura
Se pun pe foc apa si zaharul pana se topeste zaharul dar sa nu fiarba. Se da la o parte si se adauga 3 linguri de coniac sau whisky,
se pune iar pe foc si se adauga untul, amestecam putin sa se topeasca untul, apoi adaugam ciocolata

Se amesteca pana se omogenizeaza, se dizolva ciocolata la foc mic dar sa nu fiarba. Si glazura este gata.

Se lasa putin la racit amestecand in glazura din cand in cand. Se pune peste prajitura lingura cu lingura sau foarte usor in fir subtire sa aibe timp sa se coaguleze altfel va curge.

Se da la frigider si in momentul servirii se taie (va recomand sa taiati toata tava odata) cu ajutorul unui cutit incalzit, altfel marginile glazurii se strica.
Desi pare complicata, sa stiti ca nu este. Iar rezultatul, va garantez ca nu va va dezamagi. Este foarte foarte buna.
                                        
                            

Niciun comentariu: