luni, 18 ianuarie 2010

CIORBA DE PUI


Aceasta ciorbita foarte gustoasa este o alternativa pentru datile cand nu mai stii ce sa gatesti. Este o ciorbita usoara cu gust dulce acrisor.
Avem nevoie de:
- legume : 1 ceapa, 1/2 telina, 1 pastarnac, 1/4 ardeu rosu, 3-4 morcovi, 1-2 catei de usturoi
- 1 piept de pui
- condimente: sare, vegeta, 2 foi de dafin, 1-2 lingurite de bors magic de la Knorr
- 60 gr. orez
- smantana dupa gustul fiecaruia


Pentru inceput punem la fiert 3-3,5 l apa. Taiem toate legumele cubulete, pastrand putin morcov (va spun imediat si pentru ce il pastram)

si le punem in oala la fiert. Adaugam sare si 1-2 lingurite vegeta.

Morcovul pastrat il dam prin razatoare si il punem la calit cu 5 linguri de ulei pana cand uleiul va capata culoarea portocalei.

Apoi il punem in oala la fiert sa dea gust si culoare legumelor,

amestecam, aruncam si frunzele de dafin rupte in bucatele mai mici (eu am mai pus putina vegeta deoarece mi se parea ca nu era suficient de sarata)                                                            
                                                                

Lasam sa fiarba aproximativ 20 minute timp in care taiem pieptul de pui si acesta tot cubulete fine


si spalam orezul (eu de obicei folosesc orez prefiert)


Cand legumele sunt fierte de jumatate, adaugam carnea si orezul




si lasam sa fiarba inca vreo 30 de minute.
Cand sunt fierte toate ingredientele adaugam bors magic dupa preferinta (eu am pus 2 lingurite) si cine mai doreste poate adauga si zeama stoarsa de lamaie pentru a fi mai acra ciorbita sau de ce nu zeama de la ardei iute murat caz in care ciorbita va capata un gust acru dar si picant.


Cine doreste o ciorbita "light" poate sa o savureze in varianta fara smantana, este gustoasa si asa


insa noua ne place cu multa smantana pe care am si "executat-o" in oala


Amestecam, adaugam verdeata (adica eu am scos de la congelator frunze de patrunjel amestecate cu frunze de telina tocate marunt)


Lasam sa dea un clocot si cam asta e.
Va poftesc si pe voi la o farfurie de ciorbita, binenteles virtuala.


2 comentarii:

Ionela spunea...

Felicitari pentru toate retetele tale, apreciez modul in care explici si te straduiesti sa fotografiezi fiecare etapa. Am invatat de la tine sa calesc morcovii in ulei pentru a da culoare. Este execelenta ideea, am folosit-o la multe ciorbe, supe.

monaluca spunea...

Multumesc Ionela,te mai astept la mine pe blog.