luni, 28 decembrie 2009

PESTE LA CUPTOR CU CARTOFI PRAJITI

                                                                            
Aceasta mancarica este o reteta '' usoara", as putea spune chiar ca este dietetica.
Avem nevoie de:
- 1 file peste
- 4 cartofi medii
- condimente: sare, piper, delikat, putin unt, chilli, boia de ardei iute, condiment pentru peste,
- 2 linguri pesmet,
- 1 catel usturoi,
- felii de lamaie

Cum se face: Se curata cartofii si se taie pe lungime in 6 bucati fiecare cartof. Se pun la fiert in apa cu putina sare si delikat pentru 5 minute.

Intre timp se spala si pestele, se condimenteaza cu sare, piper, condiment pentru peste, usturoi tocat marunt(eu am folosit codite verzi de usturoi). Se asaza pestele pe o bucata de folie de aluminiu pe care o ungem cu putin unt. Deasupra pestelui se pun 2-3 felii de lamaie apoi se impacheteaza.

Se scot cartofii si se dau printr-un amestec de condimente: sare, piper, boia, chilli, pesmet. Se asaza in tava cartofii unul langa celalalt pe hartie de copt iar langa cartofi se pune si pestele impachetat in folie.

 Se da la cuptorul incalzit in prealabil pentru 25 de minute. Se poate servi cu sos de iaurt cu usturoi.


Niciun comentariu: