luni, 30 noiembrie 2009

RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU



Am promis cuiva ca voi reveni cu modul de pregatire al acestei rulade-aperitiv. Cred ca acum a sosit timpul deoarece se apropie sarbatorile pascale. Pentru acest aperitiv avem nevoie de :
- 300 g cascaval (sa aiba cel putin 45% grasime)
- 150 -200 g brinza vaci
- 4-5 felii de sunca presata sau orice mezel dupa preferinta feliata foarte fin
- 1 lingura unt
- 1 lingura maioneza (atunci cand branza de vaci este mai seaca)
- un praf sare
- condimente dupa preferinta (eu am pus putina vegeta si marar)
- ardei gras rosu /verde
Cum se face :
Intai se prepara umplutura astfel: se amesteca brinza de vaci (care trebuie sa fie mai seaca) cu untul, maioneza, condimentele si sarea, pana se face ca o pasta.

Se taie ardeii felii si se pregatesc la indemana ingredientele pentru umplutura.

Se topeste cascavalul in apa clocotita, oala se acopera cu capacul pret de cateva minute pentru a crea mai bine temperatura optima de topire (iar daca nu va reuseste sa topiti cascavalul in apa incercati la microunde)



Se verifica daca se poate intinde intepandu-se cu furculita, adica daca este moale.

Se intinde cascavalul topit cu facaletul pe o bucata de folie alimentara

peste care se intinde pasta din brinza,se aseaza ardeii si pe urma sunca. 


Se ruleaza strans si cu grija ajutandu-ne de folia alimentara si se inchide bine la capete.


Se da la frigider pentru a se intari. Cand se serveste, se taie felii de grosimea degetului.


Cam asta este. Nu este complicat deloc, in schimb este foarte gustoasa pentru cine adora branza dar in acelasi timp foarte aspectuoasa si da foarte bine pe langa alte aperitive. In fotografia de mai jos am pus mai mult ardei rosu dar si sunca a fost feliata mai gros. 






 
 

5 comentarii:

miremirc spunea...

Interesant ! Imi place cum arata rulada ta !

monaluca spunea...

Miremirc ma bucur ca iti place rulada, este si foarte buna pe langa faptul ca arata bine. As fi dorit sa-mi spui ca poate o vei incerca; poate de Sarbatori?!

Anonim spunea...

CRED CA ESTE FOARTE GUSTOASA.as vrea sa o prepar si eu pt o masa festiva si as vrea sa stiu cate felii ies dint-o partie

monaluca spunea...

Pentru Anonim: Sincera sa fiu, nu am numarat feliile, pentru ca ori de cate ori o fac sunt mai interesata sa le asez pe farfurie alaturi de alte aperitive. Tot ce iti ramane de facut este sa o incerci si apoi sa-mi spui si mie. Succes!

Anonim spunea...

este foarte buna! merita incercata!